×

Sütik kezelése

Miért érdemes itt lakást bérelni?

A történeti várfalakkal körbevett Várnegyed műemléki építészeti együttesét az egykori királyi palota és a hozzá csatlakozó történeti polgári városrész alkotja. Központjában a Nagyboldogasszony, ismertebb nevén Mátyás-templom áll, mely több magyar király koronázó helyeként funkcionált és melyet a 19. század végén neogót stílusban alakítottak át, Schulek Frigyes tervei szerint. Szintén az ő tervei alapján épült a Halászbástya az egykori budai várfalak helyén 1895 és 1902 között, neoromán stílusban. A Budavári Palota az ország egyik legjelentősebb kulturális központja: épületeiben található a középkori várrészeket magába foglaló Budapesti Történeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Galéria.

Látnivalók és gasztronómia

A Duna szemben lévő partján helyezkedik el a világhírű és mesés látványt biztosító Parlament épülete és az Andrássy út is, mely a 19. század második felében megvalósult városfejlesztés egyik legkiemelkedőbb, komplex alkotása, manapság pedig a high fashion üzletek legkönnyebben megközelíthető lelőhelye, illetve az Operaház otthona.

A vásárlás és könnyed szórakozás szerelmeseinek, a mindössze néhány perces, könnyed sétával megközelíthető Mammut 1. és 2. üzletközpontokat ajánljuk, ahol számos étterem, mozi és szolgáltató várja a vendégeket. A történelmi látványosságokon túl, a Bastion Residence közvetlen környezetében számos első osztályú étterem is megtalálható, de érdemes megemlíteni a Várkert Bazárban és a környező területeken helyt kapó gasztronómiai és kulturális fesztiválokat, melyek nélkül szinte egy hét sem telik el.

Oktatás

A kerületben három óvoda (Vízivárosi Óvoda, Brunszvik Teréz Óvoda, Naphegyi óvoda), három általános iskola (Batthyány Lajos Általános Iskola, Budavári Általános Iskola, Lisznyai Utcai Általános Iskola), négy gimnázium (Kosztolányi Dezső Gimnázium, Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Toldy Ferenc Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium), egy zeneiskola (Farkas Ferenc Zeneiskola), valamint egy nevelési tanácsadó és logopédiai intézet működik. Ezen kívül több egyházi oktatási-nevelési intézmény is található a közelben (Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium), melyek mindegyike néhány perces utazással közelíthető meg.

A felsőoktatási intézmények közül a VII. kerületi McDaniel College Budapest akkreditált, amerikai diplomát adó egyetemet, és a III. kerületben lévő IBS magánfőiskolát emelnénk ki.